Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Rovfugle-bonanza i Skagen 23-04-2013 kl. 20:56

Da vejrudsigten - med hård vestlig vind - ikke virkede særlig oplagt for Skagen og flere skulle fejre deres nye DK-art, Sneppekliren fra Fyn, så gik der ølsmagning i mandag aften, og vækkeurene blev ikke sat særlig tidligt. Tirsdag morgen blev vi derfor vækket ved 7.30-tiden af ROC*, som proklamerede "Jagtfalk på Grenen".

Jagtfalk 2K, Grenen, 23. april 2013. Foto: Søren Kristensen

Et opkald til ham gav - foruden en skideballe over at sove for længe - oplysninger om, at falken var forsvundet i området SV for "Klitbo" - det sorte sommerhus ved Ellekrattet, som var vores residens. Mens vi gør klar til at komme ud, ser Andreas Petersen en rovfugl ud af vinduet og opdager hurtigt, at det er Jagtfalken. Vi råber til de andre, kaster os ud på plænen og når at se den tage en runde over sommerhuset, inden den kører ud mod Grenen. Alle inklusiv den tilkomne Mogens Fed Henriksen ser den forsvinde mod øst - en god start på dagen! Vi beslutter at fortsætte obsen fra sommerhuset bænke, hvor morgenmaden kan indtages i læ og med selskab af 3-4 Sorte Glenter og andre trækforsøgende rovfugle og lidt småfugle.

Blå glente 2K, Grenen, 23. april 2013. Foto: Jørgen Kabel

Kl. 10.20 er der pludselig panik på walkie-talkien. En meget ophidset ROC* råber "Blå Glente" adskillige gange. Vi må kalde ham op for at få præciseret, hvor det sner, og han forklarer først, at den ligger lavt over Sandormsporet for derefter at gå ind mod museet. Der går nogle lange minutter, hvor vi langsomt - en for en - får kontakt med fuglen, og panikken erstattes af glædesråb. Til vores store fryd vælger den at gå vest, da den når museet, og den lægger sin vej lige forbi os. Vi får en super obs, da den langsomt passerer forbi os på under 100 meters afstand i lav højde inden den forsvinder ud i reservatet. Jublen vil ingen ende tage - selv en garvet feltornit som Mogens Fed henter sin anden Skagensart på denne morgen. Det siger sig selv, at der kom øl og bitter frem igen. Ubekræftede rygter siger, at den er set gå ned i reservater syd for Saftevandsbakken, men der er ingen bekræftede observationer af fuglen, siden den sås trække SV fra Grenen 10.35. Klaus Malling forudsagde denne situation i sin prognose for uge 17. Det må siges at være imponerende flot ramt. Kan han fortsætte på den måde, må alle landes fuglefolk følge nøje med i forårets prognoser fra hans hånd.

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home