Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Afrunding af FDEP III - 7.-8. nov. 2015 21-11-2015 kl. 17:04

På dette sene tidspunkt af året er mange ynglefugle væk, og det samme gælder en del trækfugle, men til gengæld kan der dukke rigtigt spændende arter op!

Der var 40 tilmeldte fuglekigger til weekenden, og de var godt fordelt over hele landet fra Skagen i nord til Gedser i syd, og fra Rømø i vest til Møn & Amager i øst - er der slet ingen fra Club300.dk på Bornholm?

Weekenden bød på pænt vejr, men de deltagende birdere havde ikke det store held med sig - der er blevet meldt om Islom ved Stevns, Sølvhejrer i Kongens Mose, Bjerglærke på Sjællands Nordkyst mm. I kan læse findernes beretninger under artiklen om weekenden HER. Dommerpanelet har vurderet at ingen af disse arter er sjældne nok til at udløse præmier, så de går videre til næste gang.

Weekenden går alligevel ikke sådan lige i glemmebogen, for om søndagen blev der faktisk fundet en MEGA sjælden fugl - landets blot anden BARTRAMSKLIRE dukkede op på Værnengene, men den blev fundet af Birthe Lindholm Pedersen og Erling Lund Olesen, som ikke var tilmeldt træffet. Fuglen blev fundet om eftermiddagen, men først endelig bestemt og meldt ud omkring mørkets frembrud.

Da det var første fund siden 1920 - og den blev i øvrigt skudt :-( - så var der selvfølgelig mange toplistere på plads næste morgen, og til deres store glæde var fugle fortsat på plads. Læs mere om fundet HER!

 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home