Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
en uhøjtidelig prognose 10-03-2012 kl. 17:18

Ud og kig på himlen, der er hulduer og Hedelærker i luften.
Amerikansk sortand, Asserbo strand.
Rødhovedet and hænger stadig ud i Damhuskroens bagsø.
Spurveuglen er på plads ved knivfabrikken - Mathildebroen og flere andre steder i landet.
og hvis du ligesom umdertegnede, IKKE har fået set nogle of vinterens hvide invasionsmåger, er de her også endnu!
det bliver godt at få lidt udskiftning i fuglene ovenpå denne fantastiske vinter. ;o)

Læs her hvad den store guru hviskede os i øret fra det fjerne Indiens land.

Så er foråret kommet i gang, noget tamt til nu, men enkelte dage er der set reelt forårstræk, med nogle hundrede Musvåger, de første Hedelærker og så videre
 Prøver man at se på hvad de næste dage byder på af vejr, kan man forsøge at gisne om hvilke fugle man kan finde og hvor.

Den kommende periode kommer til at stå i vestenvindens tegn, hvor temperaturen vil være svagt stigende.
Søndag og Mandag vil vinden være op til hård ved den jyske vestkyst, og dette kan betyde gode muligheder for et godt mågetjek i enten en havn eller på opskyl. Der er ikke set mange af de hvide måger de seneste uger fra Blåvand og syd over, hvorfor det måske er her man kan gøre sig forhåbninger om at finde en ny fugl. Der er set mange gæs den seneste uge i det jyske, så det er ikke helt umuligt at ”lave” en god gås.Fyn og Sjælland vil være mindre påvirket af vinden, og her vil der være gode muligheder for årets første trækdag. Da temperaturen når op over 10 grader må det forventes at der komme gang i trækket for alvor. Vedbæk og Nivå må være oplagt at besøge i netop denne vindretning, og der kan forventes godt rovfugletræk med arter som Duehøg, Havørn, Rød glente og godt med Musvåger. På forårshimmelen vil der være Ringdueflokke med Hulduer indblandet, Hedelærker, og de første Bjergvipstjerter.

Hvis man skal gætte på hvilke sjældnere arter der kan findes samt ikke mindst hvor, bliver listen kun længere jo længer vi kommer hen på foråret, men vi prøver allerede at komme med et kvalificeret bud.

Et sikkert bud er vel Rødhovedet and i Maribosøerne, det er nu de ankommer! Et af stederne med mange Sortænder bør indeholde en Brilleand eller to, og for at slutte ænderne af så er det ved at være tid til årets første Amerikanske krikand.

Der blev i sidste weekend set fire Sølvhejre i Nørresø i Sønderjylland, det bør være muligt at støve én op et eller andet sted. Skestorkene er lige på trapperne og da de ses på de samme steder som førnævnte art, så hvorfor ikke prøve Skjern enge, her kan man så samtidigt finde en god and.
Der er stadig mange drossler i landet, så Brundrossel bør stadig være med i tankerne, og da Gulspurvene rykker nu kunne man vel være lidt heldig at finde en Hvidkinget værling. 

God vind i Felten, næste prognose kan forventes inden weekenden.

Tips til begynderen: det er nu du skal ud i felten og varme op til foråret, og få styr på bl.a. Huldue mellem ringduerne, Hedelærke fra Sanglærke og Misteldrosse fra Sjagger og Sangdrossell!

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home