Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Mulig Armensk Måge (Larus armenicus) på Grønningen, Blåvandshuk 4. maj 2017 04-05-2017 kl. 23:18

Henrik Knudsen skriver:

"Efter en meget stille dag på "kontoret" ved nettene ved Blåvand Fuglestation var det uden de store ambitioner og tanker om noget spændende, da jeg på en indkøbstur til købmanden lige lagde vejen forbi Grønningen om eftermiddagen.....

Jeg kom kørende langs den vestligste vej og tjekkede engene som var meget tomme og tørre... Jeg ville derfor lige tjekke et lille spot hvor jeg vidste der var lidt vand.... Allerede inden jeg fik stoppet bilen fangede en enlig måge min interesse... den havde bare noget over sig, hvor der bare stod TJEK MIG... Jeg svang skopet frem og blev med det samme total "bange".... den lugtede bare af noget jeg ikke var "klædt på til" og egentlig ikke kunne huske noget om.... Men der var bare et eller andet over den der fik mig til at tænke Armensk Måge.... I et par minutter viste jeg ikke rigtig om jeg turde melde noget ud..... da det virkede for vildt... Men jeg fik alarmeret lidt lokale folk.... De var heldigvis hurtige til at tage chancen på meldingen og der var 8 der nåede den....

Mågen var lidt svær at arbejde med, da den forsvandt nogle gange, men den vendte altid tilbage til det samme vandhul før den dog til sidst trak mod NV... Stedet hvor den opholdte sig er typisk et sted hvor mågerne kommer ind og vasker sig samt får lidt ferskvand at drikke...inden de atter forsvinder... Jeg håber dog der pp i morgen, så der er andre der kan få den at se.

Bh
Knudsen
"

 

 


4 fotos ovenfor: Henrik Knudsen


4 fotos ovenfor: John Frikke

 


3 fotos ovenfor: Per Poulsen

 

Sendt 04-05-2017 Kl. 23:57
Tim Hesselballe Hansen

Tillykke til Knudsen igen-igen!


Jeg kan supplere med, at efter at Knudsen forlod stedet var Per Poulsen første mand på pletten ca. kl. 16.50. Mågen stod der, da han kom, men den fløj efter 5 minutter.
Sigrid og jeg ankom 1 minut senere og gik i gang med at lede. Vi fik selskab af 4 mand, der havde været til møde på stationen – Bent J., John Frikke, Grønne og en mere. Kl. 17.28 fandt vi den tilbage ved det samme vandhul, hvor vi kunne se den på 90 meters afstand.
Jeg blev overrasket over, hvor karakteristisk fuglen var. Ryggen var mørkere end Sølvmåge, næbbet var påfaldende kort og tykt med en mørk ring, benene gule og øjet mørkt! Dragten var meget ren/frisk uden antydninger af immature-snusk. Fuglen virkede temmelig slank som en Sildemåge, men da den fløj havde den mere Sølvmåge-jizz. Som det måske fremgår af billederne var der muligvis noget galt med den ene vinge, som hang lidt. Mågen bevægede vingen meget mens den stod der. Da vi så den, stod den der helt alene, men tidligere havde der også været en lille gruppe Sølvmåger ved vandhullet, som den dog ikke ville mænge sig med.
Kl. 17.38 - efter 10 minutter - lettede den og fløj lavt mod nordvest ind over Hvidbjerg og blev ikke set mere.

THH

Sendt 17-07-2019 Kl. 14:03
Tim Hesselballe Hansen

Jeg har netop fået sms fra ABK fra Sjældenhedsudvalget, som meddeler, at fundet nu er godkendt af SU.

THH

Sendt 17-07-2019 Kl. 14:44
Sigrid Kistrup Ilsøe

Og arten er dermed netop nu tilført den danske artsliste og gjort krydsbar!

SKI

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home