Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Prognosen 1 - september 2017 08-09-2017 kl. 20:44

 Sidste weekend blev det til en af årets måske mest lærerige fugle set, en Lærkefalk med manglende højre hånd, fik skabt store bestemmelsesmessige udfordringer dels på Falsterbo, men derefter på Stevns og Præstø. Ugen bød ellers ikke på det helt sore, dog hev Rolf Christensen en Lille rørsagner hjem i Skagen, en fugl der desværre nok aldrig kommer ind over SU's bord. 

Denne weekend bliver forhåbentlig endnu mere spændende, der kan findes gode fugle!

 

Oversigt:

Et frontsystem med regn over Danmark bevæger sig langsomt østpå. Til natten trænger en ny front op over landet fra sydvest og lørdag dannes et lavtryk på fronten. Lavtryk og tilhørende fronter bevæger sig herefter mod nordøst og efterfølges søndag af byger fra sydvest. I næste uge ventes nye fronter med regn og blæst at trænge ind over Danmark vestfra, afløst af perioder med sol og byger.

Fredag, til lørdag aften:

Til at begynde med regn flere steder, især i den nordlige del af landet, men efterhånden klarer det på fra sydvest med enkelte lokale byger. Temp. ned mellem 8 og 15 grader, koldest i Jylland, og vinden aftager og bliver svag til jævn mellem sydvest og nordvest.

Lørdag aften, natten til søndag:

Til at begynde med regn flere steder, især i den nordlige del af landet, men efterhånden klarer det på fra sydvest med enkelte lokale byger. Temp. ned mellem 8 og 15 grader, koldest i Jylland, og vinden aftager og bliver svag til jævn mellem sydvest og nordvest.

 

Bairdsryle, Grenen Skagen, 3/9-2007 (Foto: Silas K.K. Olofson)

 

Lørdagen bliver i den østlige dele af landet noget af en vandkamp, så her er der sikkert kun tid til lidt måger på marker og hjejler på engene. Er man til træk så vil det nok være fornuftigt at besøge geder denne morgen, her kunne det tænkes at lidt kjover og måske en Sorthovedet måge finder vej til obsposetn. I det jyske kan det blive en spændende dag, enkelte byger og ellers sol kan gøre at det bliver i nord og vestjylland at guldet skal hives hjem Lørdag. Vinden bliver meget sydlig, hvilket giver spændende muligheder, Skagen kunne være et bud på en lokalitet hvor noget spændende kunne findes, men Tangerne (Agger og Harboør) og Vejlerne bør besøges i søgen efter amerikanske vadefugle. Den seneste uge er der fundet Bairdsryle på Øland, flere Amerikansk hjejle, og en minde invasion af Prærieløber en igang, tre på Øland, en i Norgen og Fredag blev en fundet på Fanø. Derfor skal der ses vadere igennem med det skarpe øje, Bairdsryle vil nok være i ryle flokke, mens Prærieløber og den Amerikanske hjejle nok er at finde i en Hjejle-flok og for den førstes vedkommende godt kan være med Brushøns mv. 

Prærieløber, Viðareiði Viðoy Færøerne 9/9-2013 (Foto: Silas K. K. Olofson)

 

Søndagen kan gå hen at blive spændende, efter flere dage med mere eller mindre regn kan betyde at der kommer skub i noget træk. Trækket vil hvis det kommer igang være fint i den østlige del af sjælland, hvor specielt Kongelundsstranden, Ishøj strand og Hyllekrog vil være værd at besøge. Her vil der være chance for Rødstrubet piber, og kommer der ikke gang i trækket for alvor så kunne det være at en ung Høgesanger var noget man kunne støve op. De vestlige vinde kunne gøre at et besøg ved Maribosøerne kunne være noget, her ses for tiden op til 81 Rødhovedet ænder, og det er nu den Hvidøjede and normalt ligger i søerne, og hvem ved om det ikke er her landets første Dværgskarv ligger?  

Høgesanger, Ánirnar Borðoy Færøerne, 15/9-2011 (Silas K. K. Olofson)

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home