Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Referat af PGW X på Mandø 30-09-2017 kl. 07:10

Årets PGW på Mandø løb vanen tro af stablen den sidste weekend i september.
35-40 birdere deltog i træffet, hvor buske og klitter blev minutiøst gennemsøgt for hits.


Fredag var der allerede fra solopgang en del folk i felten. Vinden var svag fra øst, og der var rigeligt med fugle i både krat og luft.
Sigrid lagde hårdt ud med at finde to Hvidbrynede Løvsangere. Henrik Højholm, der har gang i et Stort År, kunne dermed krydse sin årsart nr. 297. Senere fandt undertegnede dagens fugl, en ung Høgesanger på Bydiget. Den var desværre skulky, som de jo er, og det lykkedes kun nogle enkelte at få den at se - Højholm missede den desværre.


En skulky Høgesanger på Bydiget 22.9.2017 (foto: THH)


Ellers blev det til bl.a. Blåhals, Rødtoppet Fuglekonge, 6 Sølvhejrer og i alt 3 Bryn denne dag.
Aftenmåltidet på Klithuset var gris, sprød svær og sovs. Derefter var der Mandø-briefing og hygge i fællesrummet hos B&B.


Lørdag og søndag bød club300 på morgenmad kl. 10 i byen (foto: THH)

Lørdag var vinden tiltaget fra øst, men der var tilsyneladende færre fugle i krattene. Derimod var der et pænt træk af småfugle og især rovfugle over øen.
Dagens sjældneste fugl var en Lille Flue på det nordlige Bydige, som blev fundet af Kresten Madsen fra Fyn og set af mange. Rasmus Strack havde ellers været tæt på at slå til med en overflyvende tik-værling samme sted, men den kunne desværre ikke bestemmes. Det er vist 3. gang med en ubestemt tik-værling på PGW på Mandø – der er set to Dværgværlinger.


Men at work. Der kigges på Hvidbrynet Løvsanger fredag (foto: THH)


Ellers bød dagen på mindst 5 Bryn, og ved aftensmaden blev der talt om en træløber set ved det sydlige Bydige. Det var sandsynligvis en Korttået Træløber. Det ville være en ny art for øen, men desværre blev den ikke sikkert bestemt.
Ellers gik dagen med at kigge efter en mulig Eleonorafalk, der muligvis var på vej fra Sneum. Mange rovfugle var i luften hele dagen, men det var svært at finde ud af hvor mange. To Duehøge, mindst 5 Vandrefalke, 5 Røde Glenter og en Fiskeørn blev det til.


Denne 1k Røde Glente var en af 5 om lørdagen, hvilket er rekord for øen (foto: THH)


Om aftenen mødtes alle til tre retter på Klithuset, hvor særligt citronfromagen vakte opsigt. Man havde ikke tidligere fået denne ret serveret al dente. Derefter var der hygge og quiz ved Søren Søndergaard i fællesrummet. Quizzen blev vundet i fin stil af Stinne Aastrups hold.


Glade birdere til spisning på Klithuset (foto: THH)

Søndag morgen var der ikke mange folk i felten på øen. Der var mange, der var strøget til Ballum for at se Bairdsrylen, heriblandt naturligvis Højholm, der fik endnu en årsart. De fleste vendte dog tilbage til øen sidt på formiddagen.
Dagen bød ellers på to Bryn og en Storkjove, der trak tværs over øen. Det absolut mest spændende i felten var en Locustella på forlandet, som Sigrid, Jakob Engelhard og Peter Christiansen trådte op på forlandet. Den var kun set flyvende men blev meldt i walkien som en ”meget sandsynlig almindelig Græshoppesanger”. ”VISSE VASSE – vi kommer!” var svaret i walkien, hvorefter de fleste på samlede sig på forlandet. Lucustellaer sidst i september er altid spændende, og det lykkedes da også de tililende at køre en stemning op - Pallas´ Græshoppesanger blev nævnt. Desværre kunne fotos lukke sagen, for det var ganske rigtigt en almindelig Græshoppesanger.


Denne Græshoppesanger var umulig at få at se godt i felten.
Men et par hofteskud af fuglen i flugt afgjorde sagen (foto: THH)


Tusind tak til alle for et vellykket træf. Det lykkedes ikke at finde det store hit, selvom vejret var ganske fint. Måske var der bare ikke så mange sjældne småfugle i omløb i denne weekend? Vi fandt trods alt mere på Mandø, end de gjorde på Helgoland.
Vi ses til PGW på Mandø næste år, hvor folk allerede er begyndt booke overnatning 28-30.9. Det skal nok give en masse Bryn og et rigtigt megahit.


THH


Trækobs på Syddiget (foto: THH)


Sortstrubet Bynkefugl, Mandø fredag (foto: SKI)

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home