Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Uge 42, nu med prognose 12-10-2018 kl. 21:43

Festen har været lidt lang tid om at komme igang, men nu ser det ud til at der kommer til at ske noget. Efteråret har ikke været det sande jubelår for vores befjerede venner fra øst, men der har dog været lidt. Der har i forhold til de senere år været utroligt få Hvidbrynet løvsangere, i år har man skulle gøre lidt for at få en i bogen. Spøjst nok kom der et par tidlige Brune løvsangere til Skandinavien, så måske det er den vi skal trækkes med i år?
Vi har som tidligere forsøgt at spørge fugleguden Garuda til efterårsferiens forventninger, vi skal dog på forhånd beklage hvis der grundet sprogvanskeligheder er enkelte unøjagtigheder i det forventede.

 

DMI skriver følgende om vejret

Oversigt
Et højtryk over Baltikum sender varm luft op over Danmark fra sydøst og syd. Mandag passerer en koldfront landet vestfra og skubber den varme, tørre luft mod øst. Herefter vil køligere luft og relativt svage fronter bevæge sig ind over landet vestfra. Sidst i næste uge stabiliseres vejret måske en overgang.

Lørdag
I aften og i nat tørt og tildels klart vejr. Temp. falder til mellem 13 og 15 grader, og vinden bliver svag
til frisk fra syd. Lørdag tørt og solrigt med temp. op mellem 18 og 23 grader, og let til jævn vind fra syd, ved kysterne stedvis op til frisk vind.

Søndag
Tørt og solrigt, men fra sidst på dagen mere skyet i Vestjylland. Temp. mellem 17 og 21 grader og let til frisk vind fra syd og sydøst. Om aftenen og natten efterhånden skyet i den vestlige del af landet og senere regn flere steder. I resten af landet tørt og tildels klart vejr. Temp. ned mellem 10 og 15 grader. Svag til frisk vind fra syd og sydøst, der om natten i den vestlige del af landet drejer til vest og nordvest.

Mandag
Bornholm får tørt vejr med en del sol, mens resten af landet får mest skyet vejr med regn flere steder. Regnen når dog først øst for Storebælt om eftermiddagen og samtidig klarer det lidt op i Jylland. Temp. mellem 13 og 17 grader, lunest mod sydøst. Let til frisk vind omkring vest, efterhånden også i den østlige del af landet, og i Nordjylland op til hård vind. Om aftenen og natten en overgang lidt regn mod øst, men ellers mest tørt og stedvis klart vejr. Temp. falder til mellem 5 og 10 grader og let til frisk vestlig vind, i Nordjylland op til hård vind, der aftager lidt i løbet af natten.

Tirsdag
Mest tørt med nogen sol, men i løbet af dagen dog stedvis ret skyet. Temp. mellem 12 og 15 grader og svag til jævn vind mellem vest og syd, ved Vestkysten op til frisk vind. Om aftenen og natten skyet vestfra og især i de vestlige egne stedvis regn. Temp. ned mellem 7 og 12 grader og vinden bliver let til frisk omkring syd.

Onsdag
Stedvis lidt sol, men ellers mest skyet med regn hist og her. Temp. mellem 12 og 16 grader og let til frisk sydlig vind, der i løbet af dagen drejer mod sydvest og vest. Om aftenen og natten endnu lidt regn mod sydøst, men ellers mest tørt og stedvis klart vejr. Temp. falder til mellem 5 og 10 grader og svag til jævn vind omkring vest.

Torsdag og Fredag
Ret uændrede temperaturer og en overgang måske mere stabilt.

 

Fuglene, hvem, hvad og hvor?

Lørdag bliver det flot vejr, og da det i nat ser ud til at det bliver varmt er der nok ikke den store udskiftning i fuglene til lørdag. En Tajgapiber blev til eftermiddag opdaget på Mandø, og den kan forventes at kunne genfindes i morgen med flere folk på øen. En Kohejre blev fundet ved Skjern enge og den forventes også at være på plads i morgen. Er man ikke til at køre på andres fugle kan man forsøge at støve sin egene fugle op. I det gode vejr og med forventet mange folk i felten er det med at være oppe på lakridserne, der kan komme noget dyrt. Det kunne fint blive en sejler eller en Klippesvale der løb med overskrifterne lørdag. Varmen kommer langt fra syd og øst, og med den sydlige vind skal man finde dem ved nordvendte kyster. Hammeren på Bornholm, Gilleleje på Sjælland, Fyns hoved, nord Djurs eller Skagen er gode bud på en gæst fra syd lørdag.


Gråsejler, 9/11-2014 Mandø (Foto: THH)

Søndag er det lidt samme sag som lørdag, dog med den finte at der i vestjylland kommer skyer ind fra vest sidst på dagen, kommer dette i de lyse timer, kunne det godt kaste en god småfugl af sig, det kunne være endnu en Tajgapiber, og igen her er det bedste bud Mandø, Fanø eller Blåvand, det er jo her der er folk!

Mandag bliver i følge Garuda en dag der går totalt amok, måske ikke helt som 21. oktober 2012, men næsten... Der er ikke noget med at tage en sovemorgen mandag, der er mega og det er den storefuglebog vi tager i brug. Efterårets første Fuglekongesanger bliver fundet ved Skallingen lab, der er godt med Hvidbrynede løvsangere rundt om i landet, en Himalayasanger skal der findes og så er der bomben. Bomben kunne fint blive en af de sjove gulbuge, mest sansynligt en Lille gulbug, der først på eftermiddagen bliver indfanget på Fanø, den egentligt bombe bliver dog noget andet og her kunne det være at Mandag bliver dagen hvor en af Isabellatornskaderne kommer i bogen, ud og slid!


Isabellatornskade 6/12-2016, Dagshög Skåne (Frank Desting)

Tirsdag kan der stadig findes nye fugle, dog næppe så godt som Mandag. Det er andendagsgilde, en Brun løvsanger, en Blåstjert og så er der de andre fugle der nok kunne tænkes at hænge ud efter mandagen. Bemærk dog at det måske er her Tirsdag man skal forsøge sig med at finde en god vadefugl, vinden har været vestlig den kommer langt ovre fra, så måske den har hevet en yank vader med sig over atlanten, er det tid til landets tredije Plettede mudderklire?


Plettet mudderklire 11/11-2014, Peru (Foto: Klaus Malling Olsen)

Onsdag bliver sådan meget på det jævne, en Dværgværling bliver det nok til men ellers ikke de store nyheder.

Alt i alt, det bliver en spændende uge vi går i møde, der efter hvad Garuda siger bliver den bedste efterårsferie i mange år...

Ud og slid! 
 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home