Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Året der gik i Club300.dk 11-01-2019 kl. 20:53

Året der gik i Club300.dk
2018 bød på store forandringer i Club300.dk. Vi ser tilbage på året der gik og på det nye år, som lige er startet.

Træf og operationer i 2018
PGW XI på Møn blev lidt en fuser, men sådan er det nogle gange når vejrguderne ikke vil som vi vil. Sort glente var vel bedste fugl på Møn i de dage, bestemt ikke noget stort udbytte på den tid af året.

Operation Sommervader var endnu et projekt, som var hårdt ramt af vejret. Hedebølgen gjorde det stort set umuligt at se på fugle efter kl 6 om morgenen. Bedste fugle i perioden blev en Stribet Ryle og en Bonapartemåge, men ingen af disse blev fundet af et af vores medlemmer desværre.

PGW XII på Mandø er flagskibet i vores årlige træf-kalender. Sidste weekend i september på Mandø er blevet en fast tradition for Club300 og for mange af vores medlemmer. Dette blev dog ikke den helt vilde PGW, der blev set enkelte Hvidbrynet Løvsanger og en Turteldue som de bedste fugle. Holdet bag Mandø B&B med Karin i spidsen, stod for maden fredag og lørdag aften. Maden overgik fuglene, der var rigeligt af det og det smagte rigtigt godt.  

Operation Julefugl, som løb af stablen i juleferien, blev vundet af Leif Schack-Nielsen med fundet af en Gråmåge i Klintholm Havn på Møn. Det er ikke en oplagt lokalitet for arten, som derfor må betegnes som temmelig overraskende. Og derfor vandt førstepræmien.

Danish Birder Awards 2018
I 2018 blev Danish Birder Awards afholdt for allerførste gang. Bag det storslåede arrangement stod Rasmus Strack og Søren Haaning Nielsen, og de skal begge to have stort tak for at lave et fantastisk arrangement! Du kan læse mere om showet i denne artikel: Danish Birder Awards 2018.

Livet på hjemmesiden
Der har i løbet af 2018 været hele 32 artikler på hjemmesiden. Blandt andet en artikel om køns- og aldersbestemmelse af Fjeldvåge af Klaus Malling Olsen. Her på hjemmesiden har der været finderberetninger af flere flotte fund, blandt andet Sibirisk Fløjlsand, Snefinke, Gulbrynet Værling, Stendrossel, Bonapartemåge, Slagfalk, Vandsanger, Stillehavslom og Middelhavsstenpikker. Derudover har vi bl.a. haft prognoser (vi håber på flere 2019!), en boganmeldelse, lidt om vores generalforsamling, lidt om PGW og operationer, en flot beretning fra Danish Birder Awards, en beretning af Henrik Højholm om hans Big Year samt en artikel om Zello. Tusind tak skal lyde til alle bidragsydere!


Bonapartemåge, Thorsminde 26. juli 2018 Foto: Lisbeth Jeppesen
 

Galleriet har fået tilføjet hele 266 fotos i 2018. Vi vil selvfølgelig gerne have endnu flere billeder af hits, så ligger du inde med fotos af en sjælden fugl, der ikke er på hjemmesiden (og det må også meget gerne være af ældre dato!), så opload dem endelig!

I slutningen af 2018 skiftede SU – og dermed også Club300 – taksonomi til IOC, og det betød nye kryds og slettede kryds. Der er nu to arter af Sædgås – så husk at få krydset begge arter. Sibirisk Bynkefugl blev splittet. Så nu kan man kun krydse Sibirisk Bynkefugl, hvis man har set fuglen i Skagen i maj 2003 eller fuglen fra Svaneke i maj 2016. Alle andre fund er efter opsplitningen nu at regne som skråstreger og skal derfor slettes.


Sibirisk Bynkefugl ssp. hemprichii, Svaneke Fyr 11. maj 2016 (Foto: Sune Riis Sørensen)

Der opfordres til at man overholder reglerne for krydser. Husk nu at der skal dato på alle SU-arter, og husk nu at få opdateret dine lister. Der skal i øvrigt lyde en stor ros til alle for at holde listerne meget fine og kun med meget få fejl - tak for det!

År 2018 i koordinationsgruppen
I 2018 måtte vores evigt hjælpsomme webmaster trække sig fra koordinationsgruppen grundet stort arbejdspres og senere på året desværre i en alt for ung alder afgik ved døden efter kort tids sygdom. Det var et stort tab, da ingen kan erstatte det kæmpe stykke arbejde Søren lavede for vores forening og vores hjemmeside. Vi har nu fået en løsning på plads.

Med årets udgang valgte Jimmy Skat Hansen at aftræde som formand og fra bestyrelsen. Jimmy har været formand i 3 år og har været med fra starten i Club300, så det er noget af en mand der desværre trak sig. I stedet er Sigrid Kistrup Ilsøe blevet valgt som nyt medlem af bestyrelsen og ny formand. Vi byder hende hjertelig velkommen!

I 2018 havde Club300.dk ca. 200 medlemmer. Et stort ønske blandt medlemmerne har længe været at vi fik MobilePay, det har vi arbejdet på og efter sigende skulle MobilePay være lige på trapperne, når det virker vil man også kunne indbetale medlemskabet på dette.
 

Nutiden og fremtiden
Der er generalforsamling i Club300 lørdag d. 16. marts klokken 10:00 – 12:00 på Det Kongelige Bibliotek, Nørre Allé 49, København N. Vi håber på at mange af vores medlemmer deltagere denne dag.

Igen i 2019 er der naturligvis PGW på Mandø, og det afholdes vanen tro den sidste weekend i september. Glæd jer og book allerede nu pladsen i jeres kalender. Selvfølgelig kommer der også en række af sædvanlige operationer, så følg godt med på siden her.

De første medlemmer er allerede begyndt at indbetale kontingent for 2019. Opkrævningen lyder igen på kr. 100 for medlemskab i hele år 2019. Ønsker man at indbetale via netbank, så indsættes beløbet på reg.nr: 5321 og kontonummer: 0369306 (i Arbejdernes Landsbank), og mærk indbetalingen med dit medlemsnummer. Kender man ikke dette, går det nok med for- og efternavn.

Kom og vær med!
I Club300 håber vi at flere medlemmer vil deltage i vores generalforsamling, i vores feltaktiviteter, i vores galleri og i vores forum. Vi vil gerne vide hvad vi gør godt, hvad vi gør mindre godt og hvad der kan gøres bedre. Så kom og vær med og giv gerne feedback. Hvis du ikke har lyst til a gøre det offentligt, kan du altid sende en mail til club300@club300.dk .

Club300.dk er feltornitologer der ønsker at gøre en hel masse godt for andre feltornitologer.

Så vær velkommen i det Herrens år 2019 og lad os sammen gøre det endnu bedre!

 

De bedste hilsner
Webredaktionen
 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home