Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Østlig Turteldue- område, adgang mv 24-01-2019 kl. 09:48

En Østlig Turteldue blev fotograferet af Jørgen Helge Hansen i Næstved i går onsdag den 23. januar, fuglen er dog set i området siden den 17. januar, så den må bestemt forventes at være i området de kommende dage.
 

Fuglen opholder sig i et område hvor der er utroligt dårlige parkeringsforhold, der skal derfor lyde en kraftig opfordring til at parkere så beboerne kan passere uden problemer. Parker gerne andre steder i området og gå rundt i området. Folk ønsker ikke besøg i haver mv. så vi bliver naturligvis på vejen, hvorfra fuglen forventes at kunne ses.

Fuglen ses på Bekkasinvej i Næstved og vi håber det bliver en god oplevelse for alle der ønsker at se fuglen, men også en positiv oplevelse for beboerne i området.


Østlig Turteldue, Næstved 23. januar 2019 (Foto: Jørgen Helge Hansen)

 

Parkering i området

På et kort fra krak.dk ser det ud at til at der er fine parkeringsmuligheder lige omkring Bekkasinvej (blå streg på kortet) - den allerbedste ser ud til at være EUC Sjælland som har nogle vældig store p-pladser omkring sig (røde cirkler på kortet). Herfra kan man et komme til Bekkasinvej ved at følge stisystemer (grønne streger på kortet).
Deres p-plads er fyldt godt op her i hverdagene, så EUC beder om at man ikke holder her i hverdagene - men i weekenden  må vi gerne holde der! Og der er god plads!

Vi anbefaler på det kraftigste, at man ikke parkerer på selve Bekkasinvej da det er en smal blind vej. En masse trafik vil derfor kun være til gene for beboerne. Så parker venligst andetsteds - så er det god twticheretik :)

 

Artikel opdateres løbende!

 

Fuglen er det 11. fund i Danmark og er ikke set siden en fugl blev set i Bække 13. januar - 10. februar 2007. Arten er ikke set på sjælland siden en overvintrende fugl sås i Taarbæk fra januar 1984 - marts 1987.

Sendt 24-01-2019 Kl. 09:28
Lars Tom-Petersen

Spændende fund - og gode opfordringer til hensynsfuldhed, Rasmus. 

Husk også ved evt. besøg, at nogle mennesker kan være følsomme over for, at fremmede står og kigger ind i deres haver med kikkerter og teleskoper - og ikke mindst fotografering ind i fremmede haver kan være problematisk, hvis man ikke har fået lov. Altså alt i alt: Vær gode abassadører for fugleinteressen og vis hensyn. 

Hilsen LTP

Sendt 24-01-2019 Kl. 10:26
Mads Elley

Der er en p-plads ved rundkørslen på Ny Præstøvej, umiddelbart syd for Bekkasinvej 4 

Sendt 24-01-2019 Kl. 11:49
Tim Hesselballe Hansen

En statusopdatering fra det næstvedske kl. 11.40 dd:

Duen er ikke set i dag, men der er 10-12 personer, der leder efter den. Der er lidt Tyrkerduer og mange Ringduer i området.

Folk parkerer på den af ME foreslåede p-plads.

Sendt 24-01-2019 Kl. 19:34
Rasmus Strack

Godt tyve personer besøgte lokaliteten i dag frem til kl 15 hvor jeg forlod stedet. Det var dejligt at se at stort set ingen valgte at parkere på selve vejen og at alle de lokale var venlige og spørgende om fuglen. Alt i alt en rigtigt god oplevelse for alle, der dog havde været lidt bedre hvis vi havde set fuglen.

Mvh RS

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home