Club300.dk - Artikler
a
  
Artikler
 
Finderberetning - Sibirisk Krikand 10-06-2019 kl. 10:34

Undertegnet og frue, Conny Andersen, er på en lille ferie i Esbjerg, og skal som så mange gange før lige et smut ned til Sneum digesø, for at tjekke fuglene i dette fantastiske område, som har budt på mange fine og sjældne fugle gennem årene.Vi ankommer til søen i rigtig flot og varmt vejr, ca. 10.50, hvorefter jeg begynder at finde teleskopet frem, da Conny afbryder mig, med et hvad er det for en stor mørk fugl der ligger lige ude foran os, jeg griber håndkikkerten og siger det er en Moskusand.
Jeg når ikke at blive færdig med at sætte teleskopet op, før hun igen siger, jamen hvad er det for en lille and der ligger til højre for Moskusanden, jeg griber igen håndkikkerten og finder den lille and, hvorefter jeg udbryder, for helvede det er "Sibirisk krikand" han og er lige ved at falde på halen. Forklarer fruen om hun er klar over , at det er et MEGA hit vi står over for, nej det er hun ikke.
Bliver lidt rundforvirret, er næsten ikke landet før vi står med et MEGA hit, og hvordan er det lige med ænder og SU (sjældenheds udvalget), ved der er en masse ting der skal være lige i øjet hvis den skulle have en chance for at blive godkendt. Det første jeg gør er at få taget en masse billeder af fuglen mens den stadigvæk ligger rimelig tæt på os, efter billederne er taget tar jeg teleskopet og for den tjekket godt igennem, for at se om der skulle være noget der indikere fuglen som værende en fangeskabsfugl, det var der ikke idet det det lignede en fin adult han, og der var heller ikke noget der fortalte mig at det var en hybrid.Efter at have tjekket de forskellige ting, mente jeg at den kunne meldes ud på birdalarm og birdcall, med foto, så der var flere som kunne komme og se den flotte and.
Der gik ikke mange sekunder efter udmeldingen, før de første ringede, for at høre nærmere til fuglen, bl.a om jeg havde set ringe på fuglen, hvilket jeg ikke havde på dette tidspunkt, efter som den lå på vandet.

Snart efter dukkede de første lokaler ornitologer op, men fuglen var svømmet om bag et digefremspring, så det varede et stykke tid inden den viste sig igen, hvor den også tog den første flyvetur, men kom dog tilbage til samme sted. Efter nogen tid gik den på land, hvor jeg så kunne se at der ingen ringe var på fuglen, som hurtigt blev sendt ud diverse systemmer, og flere skrev eller ringede, vi er kørt.
Herefter gik det hurtig med ankomster af folk fra det meste af landet, som vel alle fik fuglen at se i løbet af dagen og aftenen. Vi måtte desværre køre fra stedet inden mange af de sidste var ankommet, men formoder I alle havde en hyggelig dag.

 

Med venlig hilsen
Conny og Jens Jørgen Andersen

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home