Club300.dk - Forum
a
  
Alt det andet - Svenskerne splitter og får 3 nye arter!
 
Forfatter Indlæg
  Sendt 11-04-2019 kl.10:20
Sigrid Kistrup Ilsøe

Club300 i Sverige har udgivet en kort oversigt over de nyeste tilføjelser til den svenske artsliste...! Der er hele 3!

Som noget nyt splittes de to racer i Amerikansk Fløjlsand og dermed bliver Sibirisk Fløjlsand selvstændig - og krydsbar! - art i Sverige.

Også Middelhavsstenpikker bliver splittet, så de to racer (østlig og vestlig) nu er selvstændige arter. Dette split blev diskuteres rundt omkring i DK, da den vestlige race af arten blev fundet omkring årsskiftet ved Hjarbæk Fjord. Der blev endda skrevet en lille artikel om det herinde: Middelhavsstenpikker, ups måske et nyt split...

Og så splitter svenskerne Stejnegers Bynkefugl ud fra Sibirisk Bynkefugl. Det split er jo nærmest allerede old news i DK, hvor vi indførte splittet da SU skiftede taksonomi til IOC, og fuglen fra Gedser blev krydsbar. Læs mere her i artiklen Minus til maurus.

Hvis den svensle artsliste på noge måde kan bruges vejledende for hvordan den danske artsliste kan komme til at se, så er der kryds i vente for mange af os!

Men hvordan er det lige med Sveriges artsliste ift. Danmarks artsliste? Følger svenskerne også IOC? Er fløjlsænderne og stenpikkerne splittet hos IOC? Er det muligt at de også bliver splittet i DK?

Læs artiklen her!

SKI

 

  Sendt 11-04-2019 Kl. 19:51
Rasmus Strack

Nej Svenskerne følger ikke IOC, de følger deres egen Taxonomikommittén.

Den med bynkefuglene har vi jo selv lige fået, stenpikkerene skulle som jeg har forstået være lige på trapperne, og fløjlsænderne må være lige til, så vi får nok de samme snart :-)

 

RS

  Sendt 16-04-2019 Kl. 09:03
Tim Hesselballe Hansen

De nye splits i Sverige har givet toplisteren Bertil Svensson sofa-krydser, så han kommer op på 470 sverigesarter. Læs her!

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være medlem af Club300.dk og være logget ind.
   - Klik her for login.
   - Klik her for at melde dig ind i Club300.dk.
Top | Home