Club300.dk - Foto
a
  
Kongeørn
 
Art: Kongeørn - (Aquila chrysaetos) - Golden Eagle
Titel: Ubestemt ørn
Lokalitet: Tofte Sø, Danmark
Dato: 24-04-2016
Fotograf: © Henrik Kisbye
Uploaded: 24-04-2016 15:41
Billedinfo:

Ubestemt ørn fotograferet ved Tofte Sø på ubehagelig stor afstand.

Sendt 24-04-2016 Kl. 17:56
Henrik Kisbye

  På vej til Skagen, lavede vi (Sus og jeg) et stop ved Lille Vildmose. Vi startede i fugletårnet ved Tofte sø. Jeg fik relativt hurtigt øje på en lys ørn, der sad i skarvkolonien på modsatte side - altså f****** langt væk - og i modlys. Jeg studsede straks over lys, beige dragt (underside, hoved og ryg) med mørkere forvinge og svingfjer, der gav et mørkt parti ned langs kroppen. Jizzet var ikke havørn - nærmere noget aquila. Min association gik i retning af Steppe- (eller Rovørn). Fuglen sad og pudsede sig det meste af tiden, og jeg kunne ikke rigtig forliges med, at det skulle være kongeørn pga den meget lyse grundfarve. Da den pudsede halen, virkede denne også lys beige (hvilket jo ikke passer på noget som helst), men om solen har skinnet igennem, eller om det vitterlig var dens farve er svært at sige (solen har i hvert fald ikke skinnet igennem resten af fuglen).
Vi ventede i 20-25 minutter på at den skulle lette og afsløre noget mere af sig selv. Jeg skrev lidt i notesbogen, og da jeg kiggede igen var fuglen væk.
Nogle minutter senere så vi en kredsende Kongeørn i retning af, hvor fuglen havde siddet - dog længere væk. Jeg slog det hen, og tænkte at det squ nok måtte være en meget afbleget Kongeørn - selvom jeg aldrig har set en Konge- (eller Havørn for den sags skyld) der var så lys i grundfarven.
Søndag morgen talte jeg med Lars Grøn, der har atlaskvadrater i Lille Vildmose, og derfor må formodes at kende de lokale ørne. Han forsikrede mig om, at det absolut ikke var en af de lokale ørne jeg havde fotograferet.
Jeg sendte et par billeder til Jan Speierman, der var på vej til Skagen, og samtidig sende den ud på Birdcall - og dermed udstille min ringe evne til at bestemme siddende rovfugle i modlys på 200 km afstand.
Jeg forventer ikke, at fuglen blive bestemt ud fra mine pissedårlige billeder, men håber at andre får set dyret....

Sendt 24-04-2016 Kl. 17:57
Henrik Kisbye
Sendt 24-04-2016 Kl. 18:02
Henrik Kisbye

 

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være logget ind.
   - Klik her for login.
Alle fotos har copyright og må ikke benyttes uden accept fra fotografen.
Top | Home