Club300.dk - Foto
a
  

 
Titel: Twitchere
Lokalitet: Gedser Odde (fyrhaven), Danmark
Dato: 31-08-2017
Fotograf: © Frank Desting
Uploaded: 31-08-2017 18:58
Billedinfo:

 Der kigges efter Bjergløvsanger i fyrhaven på Gedser Odde.

Sendt 31-08-2017 Kl. 20:59
Frank Desting

 

Sendt 01-09-2017 Kl. 18:10
Henrik Mikkelsen

 https://dofbasen.dk/popobs.php?obsid=19698746&obs=obs

Sendt 01-09-2017 Kl. 19:18
Frank Desting

Den afvigende, lyse Gransanger så vi også, men jeg er sikker på vi også så Bjergløvsangeren,

måske THH kan uddybe !? 

Sendt 01-09-2017 Kl. 19:38
Henrik Kristensen

 Hvis du er sikker hvorfor skal Tim så forklarer hvad du så? 

Sendt 01-09-2017 Kl. 20:00
Frank Desting

 THH var den der genfandt den og så den aller bedst! 

Sendt 01-09-2017 Kl. 20:10
Henrik Kristensen

Ok - men hvad så du selv som adskiller sig fra Gran'sen fra dofbasen, siden du er sikker?

Gran'sen var der åbenbart også igår og i samme område som Bøvsen!

Har i forresten nogle felt fotos?

 

Sendt 01-09-2017 Kl. 20:47
Frank Desting

 Jeg mener ikke det er min opgave at lave en 'SU-beskrivelse' af Bjergløvs herinde,

og jeg ved ikke om THH eller andre fik foto's af fuglen, men det håber jeg...? 

Sendt 01-09-2017 Kl. 20:59
Henrik Kristensen

 Nej nej overhovedet ikke. 

Jeg tænkte bare at når du nu var sikker i din sag - også burde ha set noget på fuglen som indikere bare et eller andet!! 

Men fair nok med det.

Jeg ser iøvrigt nu at der er en 0 indtastning på dofbasen fra det tidspunk du så fuglen igår?!

Sendt 01-09-2017 Kl. 21:09
Frank Desting

 Ja, så står den 3-1 i Bjergløvs favør!

Og jo, jeg har set noget der indikerer, at det ikke var den lyse Grans.

Jeg afventer dog THH's beskrivelse og evt. foto's.

 

Sendt 01-09-2017 Kl. 21:46
Henrik Kristensen

 Nej ikke rigtigt vel.

Erik skriver at han ikke kunne se noget på aften obsen og Leif er vel din tur kammerat, så han tæller ikke da han uvildig vidne og du har stadigvæk ikke skrevet noget om fuglen - så den står 1-0 og i er bagud :o) og DK er foran 2-0 så nu er det game over herfra skal ses noget fodbold.. 

Jeg ville da bare gerne ha haft et felt foto af fuglen (eller kendertegn - det har jeg stadigvæk ikke læst om her eller på dofbasen overhovedet) istedet for et små ubrugeligt twichter foto - tænkte det ikke ville ha være helt umuligt i disse foto tider. 

God aften.

bh HKr

Sendt 01-09-2017 Kl. 21:59
Frank Desting

 Nu må du lige tage det roligt, hr. HKr detektiv 

Jeg kan ikke tvinge THH til hurtigt at svare på, om hvad HAN har set på fuglen eller om han har foto's.

Jeg ved det simpelthen ikke.... Jeg ved hvad jeg selv har set, og det peger meget i retning af Bjergløvs.

Men jeg afventer stadig THH's udspil 

 

Sendt 01-09-2017 Kl. 22:46
Frank Desting

 Forresten, hvor finder man din egen beskrivelse og dine foto's af din Bjergløvs på Anholt 28/5 2011, Henrik ? 

Sendt 01-09-2017 Kl. 23:11
Kristian Birchvald Jensen

Jeg vil godt forsvare Frank lidt her. Pulsen var oppe i går aftes i Gedser, da vi efter mange timers forgæves eftersøgning måske endelig så noget. Og Tim lød meget overbevisende (og så selvfølgeligt også fuglen) og da vi så en fugl som faktisk var ret lys (bløvs eller bleg gransanger) så er det nærliggende at tro at det var den rette fugl. Jeg var selv meget i tvivl og havde jeg set den bedre end jeg gjorde ville jeg måske også som Frank have krydset. Frank var langtfra alene om at mene at det var en bløvs vi alle sammen så og det kandet også sagtens have været.

Sendt 01-09-2017 Kl. 23:25
Henrik Kristensen

Skulle ha været slut herfra men jeg er helt rolig og Anholt fuglen var og er fint dokumenteret i felten modsat Gedser fuglen, så hvor er sammeligningen der??! 

Kent Olsen lavede bla en fin lyd optagelse incl div fotos, mens jeg var på stedet og nu vil du nok nu sige det er helt samme situation med at du venter på at Tim måske kommer med noget.

Men nej det er det ikke!! - for jeg så og hørte den vel synge i alt 12-15 gange over 20 min's tid og vil med glæde beskrive stemme for dig - men siden du ikke kan vrider et enkelt lille kendetegn ud af din drømme Obs igår - tænker jeg det ikke har nogen nytte alligevel. 

Slut punktum.. 

Sendt 01-09-2017 Kl. 23:27
Frank Desting

 Tak for opbakningen, KBJ 

Den skal vel også godkendes påny af SU for at blive krydsbar for hele dagen... eller hvordan er det lige reglerne er her ?

Så dét behøver HKr ikke spekulere så meget i ! 

FDE

Sendt 03-09-2017 Kl. 08:46
Tim Hesselballe Hansen

Godmorgen,

Så kører det! Jeg må hellere bidrage til denne spændende diskussion.
Jeg fandt fuglen i den nordøstlige del af haven ved et lukket net tæt på asfaltvejen. Den sad i kanten af et massivt krat mellem netbanen og vejen. Jeg havde styr på fuglen i omtrent et halvt minut, men kun 3-5 sekunder sad den frit fremme. Her så jeg den fint på ca. 6 meters afstand, og jeg er 100 % sikker på at det var Bjergløvsen. Jeg meldte den på walkien, og da de første kom til, var den stadig inde i krattet - jeg kunne se den hoppe rundt derinde. Jeg gik ud for at guide resten ind til stedet, da der er et lidt labyrint-agtigt stisystem i haven. Tidligere på dagen, havde jeg oplevet hvor højrøstede disse flere af disse birdere kunne være, når de luskede i én stor gruppe(!), og derfor gik jeg om på asfaltvejen for evt. at se fuglen smutte væk her. Det var ganske smart tænkte jeg, men jeg så ingenting.
Derfor var jeg ikke til stede inde ved netbanen, så jeg kan ikke rigtig udtale mig om, hvad de har set derinde. Men jeg synes ikke, at det lyder meget usandsynligt, at de så den, da den lige havde været dér.

Og så synes jeg, at det er lidt sjovt, at det skal tillægges stor betydning at der fanges en Gransanger der et helt døgn senere! En helt alm. Grans i mine øjne. Hvis ringmærkeren synes, at den er afvigende og ligner en Bjergløvs, så bliver det et hektisk efterår på Gedser Fuglestation.

 

Sendt 03-09-2017 Kl. 12:54
Anton Herrig Liebermann

 Hej Tim,

eftersom du begynder at kritisere mine færdigheder som ringmærker nu, bliver jeg nødt til at komme på banen. Grunden til at gransanger drillede de mange twichere, er fordi den var meget ung, og derfor ser så lys ud. Det er ikke den eneste lyse 1k gransanger der har fået ring på benet i år, men jeg fangede dette individ den 26. august, og den har holdt til i området mellem labbet og indkørslen siden. Den er blevet fanget i det store hejsenet man kan se fra labbet, og i hjørnet hvor du havde din phyl. Jeg fangede den også dagen efter, så 8 dage har den været i det hjørne. Den drillede også holdet af twichere dagen før du kom!  

Jeg aner ikke personligt hvad du har set, men har dog stor tillid til det du udmelder. Derfor var jeg også den 3. ankommende på stedet, lige efter Ib. Jeg havde lånt kikkerten ud til Kristian Birchvald, så derfor var jeg ikke til meget hjælp i sekunderne, men jeg fik dog lov til at opleve hele showet. Folk gejlede hinanden op til at tro, at de så noget, som var en lys phyl, selvom fuglen blev set mega elendigt. Den var ikke eksponeret en eneste gang! Og der var forskellige meninger i flokken på lidt over 10 ornitter. Hvilket kun gjorde oplvelse endnu mere utroværdig. Husk på, at de lyse 1k grans kan godt have antydningen af gullige bræmmer på kanterne af svingfjerene, og få en til at tro, at det er bjergløvsen, selvom det bare er en drilsk grans!

Efter ingen havde set den ordentligt, og den ikke rigtig kunne ses mere, kom folk skiftevis hen til mig, for at overbevise mig om, og få min bekræftelse på, at de lige har set fuglen. De beskriver den skide godt, men folk kan umuligt have set den så godt, som folk beskriver den. Husk på, jeg var selv tilstede under hele forløbet. Noget andet er, som jeg selv personligt synes er det vigtigtste. Ingen nævner den gullige overgump, som jeg ser som enormt vigtigt, når den flyver rundt oppe i trækronerne med løvsangere og gransangere. Så burde man da kunne se den gullige overgump???
Bjergløvsen har ikke opholdt sig med andre phyller endnu, de gange den er blevet fanget!

 

Jeg gik med ondt i maven fra folket havde forladt haven, og indtil jeg fangede en af disse meget unge gransangere, som jeg i første øjekast troede var bjergløvsen, da den hang i nettet. (Selv i nettet er den svær). Jeg blev simptlhen nødt til at smide den op, for at høre omkring, om de folk der kun så den i milisekunder af glimt, kan udelukke en ung grans! Jeg selv synes det var enormt usmageligt, og derfor besluttede jeg hurtigt, at få fjernet en hel masse arter fra min egen liste, som jeg trods mange medobservatøre, ikke har set ordentligt. Vi snakker her om arter som sodfarvet skråpe, lunde, almindelig skråpe, hortulan osv, som jeg har set op til fler egange, men aldrig ordentligt. Selv nøddekrige er væk. Der er jo intet ved at se på fugle, hvis man ikke SER på fugle. Man kan ikke sige man har set en fugl udemærket, når den ikke en eneste gang har siddet ude eksponeret, og man kunne se alle kendetegn. (Her snakker jeg ikke om din observation, men Frank's kommentar, om at han så den udemærket). 

Nånå, ikke flere sure miner hernede fra. Bjergløvsen var stadigvæk en kæmpe oplevelse, og jeg håber du nød den, ligeså meget som vi gjorde på dagen. Folk må selv styre om hvad de krydser og ikke krydser, men når su-rapporten skrives, fremgår den kun som ringmærket, og sidst set 09.57. Vel og mærket, at vi lige afventer restultatet af dna-analysen, som nu er sendt afsted i dag. 

Sendt 03-09-2017 Kl. 18:24
Frank Desting

 Faktisk VAR Bjergøvs'en eksponeret hele to gange i den tid jeg var der, og jeg så den selv ret godt de gange, omend kortvarigt, og jeg er helt sikker på at det var samme fugl som THH havde set og fundet forinden, og ikke den lyse Grans, som vi også så, og som så/ser helt anderledes ud....

Jeg lader det være op til THH at lave en evt. beskrivelse af den omtalte fugl...

Det er dog rigtigt, at ikke alle så den lige godt... faktisk så de fleste den vist ret dårligt... alt efter hvordan de stod placeret...

Mht at krydse er det selvfølgelig op til hver især om de mener at have set den eller ej,

og om de således vil krydse den eller ej,

personligt mener jeg godt man kan krydse en art hvis man selv er overbevist om, at det er/var den rigtige fugl man har set, og ikke nødvendigvis har set alle karakterer i felten,

Vh

 

 

Sendt 04-09-2017 Kl. 17:18
Kristian Birchvald Jensen

Hej Frank

Jeg tvivler dog på at bjergløvsen var eksponeret to gange som du skriver, for så tror jeg nok jeg selv havde set den hvorfra jeg stod. Og jeg så ingenting. I tilfældet med denne fugl og det vi så så synes jeg ikke nogen i den store gruppe kan krydse fuglen, det var simplet hen for kort og for dårlige forhold.

Tim kan godt, selvom han nok havde foretrukket at vi var flere der havde set den eller havde fået foto :)

Altså ville jeg nok slette mit kryds, hvis jeg var dig, bare for at være helt sikker på at holde min sti ren..

 

 

Sendt 04-09-2017 Kl. 18:39
Frank Desting

 Hej Kristian og Anton,

Når jeg siger Bjergløvs var eksponeret to gange efter den fløj op til venstre i træet, ja, så mener jeg det sku! 

Hvad i andre har set eller ikke set på den, er jeres egen sag....

 

vh

FDE

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være logget ind.
   - Klik her for login.
Alle fotos har copyright og må ikke benyttes uden accept fra fotografen.
Top | Home