Club300.dk - Foto
a
  
Gul Vipstjert
 
Art: Gul Vipstjert - (Motacilla flava) - Western Yellow Wagtail
Titel: ssp. Feldegg
Lokalitet: 250 m NØ for Mindelunden, Sønderho, Fanø, Danmark
Dato: 18-06-2018
Fotograf: © Webredaktionen Web
Uploaded: 18-06-2018 19:50
Billedinfo:

Foto: Kim Fischer

Sendt 18-06-2018 Kl. 21:52
Rasmus Strack

Flere fotos af samme ynglende han, Foto: Kim Fischer

Sendt 20-06-2018 Kl. 10:44
Sigrid Kistrup Ilsøe

En lille opfølgning på feldegg-fuglen...

Der bliver skrevet en del om denne fugl på Facebook, hvor der også er lagt flere billeder ind og endda en optagelse hvor kaldet høres. Optagelsen er foretaget i massivt blæst. Tim og jeg hørte fuglen kalde da vi så den lørdag den 16. juni, og umiddelbart lyder det meget ens. Måske lød det ene af de kald vi hørte lidt mere rullende. Vi så også en af ungern, og fin den endda filmet - filmen er sendt til RS, som jeg håber vi lægge den op herinde på et tidspunkt. På et tidspunkt lettede en hum fra området, hvor feldeggen lige var landet. Hun lignede en ret almindlig flava-hun, så vidt jeg kunne se.

Anyhow - her er link til tråden på FB: Feldegg på Fanø. Så burde billeder, video og kommentarer kunne findes frem igen senere uden de store problemer.

I tråden linkes også til en artikel om udbredelsen af feldegg i Europa, hvilket er ganske interessant læsning. Også når man husker at der også har været to syngende feldegg i Sverige denne (tidlige) sommer.

/Sigrid

 

Sendt 20-06-2018 Kl. 13:26
Sigrid Kistrup Ilsøe

Og så er der sørme flere billeder - denne gang er det Søren Brinch, som er den dygtige fotograf!

Billeder af feldegg + unge

Billederne ligger jo som sagt på Facebook, og det er kun fordi jeg er så nervøs for at derinde skal forsvinde lidt i mængden derinde, at jeg lægger de direkte links herind.

 

Sigrid
 

Sendt 21-06-2018 Kl. 09:49
Sigrid Kistrup Ilsøe

RS fortæller at links til Facebook dør ud på et tidspunkt, så for virkelig at sikre dokumentationen af Fanø-fundet har Søren Brinch heldigvis givet tiladelse til at jeg måtte lægge hans 3 billeder herind!

Så her er de tre billeder af Søren Brinch af feldegg'en + unge :)

Sendt 22-06-2018 Kl. 06:56
Frank Desting

 Hvorfor ikke bare lægge obs. og foto's ind i DOFbasen!!!

//FDE

Sendt 22-06-2018 Kl. 08:29
Sigrid Kistrup Ilsøe

Lige de her billeder tilhører trods alt Søren Brinch - så det kan jeg selvfølgelig ikke gøre :)

DOF har fuld brugsret over de foto, som man lægger ind i DOFbasen - de må bruge dem til hvad de vil i foreningens egne medier. Det betyder at man som fotograf ikke længere har kontrol over hvad ens billeder bliver brugt til. Fotografen har selvfølgelig stadig copyright.

Jeg er personligt ikke den helt store fan af denne frie anvendelse. Jeg lagde mine billeder ind på DOF-basen, som dokumentation for de obervationer jeg tastede ind, ikke som et frittilgængeligt billedarkiv for DOF. Jeg må indrømme, at jeg gerne ville spørges om mine doku-shots på DOFbasen måtte anvendes i fx Fugleåret, på Pandion eller andet. DOF ville selvfølgelig få lov, men det ville nu være rart at blive underrettet, så man ikke pludselig finder sit billede i en folder et sted, på nettet eller andet. Der var da også engang hvor man faktisk blev belønnet, hvis de brugte ens billede i en publkation?

Sigrid

Sendt 22-06-2018 Kl. 08:55
Frank Desting

Personligt er jeg fuld klar over at DOF har brugsret over dokufoto's, med copyrigt, og har det helt fint med det, jeg vil stadig opfordre både Søren Brinch og alle andre til at taste i DOFbasen og vedlægge doku-foto's! 

//FDE

Sendt 22-06-2018 Kl. 09:10
Sigrid Kistrup Ilsøe

Jeg er helt enig i den klare opfordring til at taste alle sine observationer i DOFbasen, og dokumentere ualmindelige og sjældne fund! Det burde alle gøre. Jo flere obs der ligger i DOFbasen, jo bedre.

Hvis man så ikke vil miste overblikket over sine billeder, kan man jo lægge dem ind fx. her på Club300.dk, og så skrive linket til billederne i kommentaren til sin obs. På den måde har man dokumenteret sin obs og beholder samtidig overblikket over sine egne billeder. Men det gør man jo, som man har lyst. 

Det vigtigste er at man får tastet sine obervationer ind og dokumenteret dem - hvor selve dokumentationen så skal ligge, det må så blive en personlig vurdering. 

Sigrid

Du er ikke logget ind!
For at skrive indlæg skal du være logget ind.
   - Klik her for login.
Alle fotos har copyright og må ikke benyttes uden accept fra fotografen.
Top | Home